Американка беше арестувана в Саудитска Арабия, след като обвини публично бившия си съпруг,

...
Американка беше арестувана в Саудитска Арабия, след като обвини публично бившия си съпруг,
Коментари Харесай

Американка обвини публично бившия си мъж в Саудитска Арабия, задържаха я

Американка беше задържана в Саудитска Арабия, след като упрекна обществено някогашния си брачен партньор, който е саудитец, че не позволява дъщеря им да напусне страната, заяви Франс прес, като се базира на правозащитна организация.

Карли Морис е била арестувана в понеделник, а местонахождението на осемгодишната ѝ щерка Тала е незнайно, оповестиха нощес от " Фрийдъм инишътив " - основана във Вашингтон неправителствена организация, която се бори за правата на незаслужено задържани в страните от Близкия изток и Северна Африка.

Засега не е ясно дали момиченцето е арестувано дружно с майката или е върнато на бащата, прецизираха от организацията.

Говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс съобщи, че " е в течение с информациите за задържането на Морис ". 

" Всеки път, когато наш жител е арестуван в чужбина, ние търсим метод да го посетим неотложно и да му предоставим консулска помощ ", сподели той през вчерашния ден на конференция. Посолството ни в Рияд деликатно следи случая, добави Прайс.

Карли Морис заминава за Саудитска Арабия с щерка си през 2019 година, с цел да посети бащата на детето - саудитски жител, с който е разведена. Малко след идването им някогашният ѝ брачен партньор взима паспортите и на двете. Впоследствие подхваща дейности детето да придобие саудитско поданство, с цел да не може да напусне страната. Оттогава Карли Морис, сходно на доста други чужденки, които имат деца от саудитски жители, непрекъснато се пробва да доказва правата си върху детето, борейки се против другите права, които имат мъжете и дамите в Саудитска Арабия. 

През септември тя е била известена от саудитската прокуратура, че нея е почнало следствие за  " нарушение на публичния ред ", свързано, по думите ѝ, с нейни постове в обществените мрежи, осъждащи ситуацията, в което се намира. Малко по-късно тя е получила и възбрана за пътешестване. " Страх ме е, че ще бъда арестувана ", показа преди време Морис пред Агенция Франс Прес. " Най-големият ми боязън е да схвана кой ще се грижи за Тала ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР